Al Ikram: hulp aan minderbedeelden in hartje Borgerhout

Al Ikram is stilaan een begrip in Antwerpen. Het districtsbestuur van Borgerhout hield de laatste maanden succesvolle inzamelacties voor vluchtelingen, ten voordele van Al Ikram. Ook De Roma zet haar beste beentje voor.

Op de nieuwjaarsreceptie van de PVDA in 2013 won Al Ikram de Franken Teut. In het kleine lokaal in de Kortrijkstraat 2 vind je de wereldproblemen op de stoep. Vijf vrijwilligers zijn er in de weer. We praten met Nordin Cherkaoui, al bijna 9 jaar de bezieler van de organisatie. Hij vertelt over armoede, tomeloze inzet, de angst in de straten, palliatieve zorg en de voldoening om onbekenden blij te maken.

Een week bij Al Ikram

Elke dag van de week is Al Ikram in de weer. Op zondag is er voedselbedeling voor mannen en op maandag voor vrouwen. Telkens tussen 12 uur en 16 uur, maar rond 8 uur staan er al mensen aan de deur om een volgnummer te bemachtigen.

Mannen en vrouwen apart, ja. Niet alleen omdat een toeloop van 800 mensen op een dag te groot is, maar ook omdat vele alleenstaande vrouwen lijden onder een verleden van partnergeweld. Hun angst zou anders een drempel zijn om hulp te zoeken.

Dinsdag is voorzien voor sociaal dienstbetoon en nieuwe inschrijvingen. Op woensdag zijn er Nederlandse lessen, donderdag is er kledingbedeling en vrijdag is voorzien voor afspraken, administratie en begeleiding. Zaterdag zamelen we in.

Lees het volledige artikel hier.

 

 

Copyright Al-Ikram 2008 - 2015