Warme maaltijd met Nieuwjaar voor daklozen

Op 31 december 2014 zorgde Al Ikram met enkele andere Vlaams-Marokkaanse verenigingen voor een warme maaltijd voor de daklozen in 'Victor en A'. Om ook hen met een glimlach het jaar 2014 te laten afsluiten, zetten we ons in om hen op nieuwsjaarsavond een warme maaltijd aan te bieden. Victor en A is een winteropvangcentrum voor daklozen van Antwerpen. Het centrum biedt van 1 december tot 31 maart een gepast nood-opvangaanbod voor daklozen in en uit Antwerpen.

  

GVA: Moslimjongeren organiseren feest voor 600 daklozen

Borgerhout - Iedereen heeft recht op wat liefde en warmte, zeker tijdens de kille kerstdagen. Dat vindt ook Al Ikram, een organisatie uit Borgerhout die zich om daklozen bekommert. Op kerstavond hielden ze een groot kerstdiner met optreden in de Roma in Borgerhout.

Bijna zeshonderd dak- en thuislozen en mensen die zich inzetten voor allerlei organisaties werden uitgenodigd op het jaarlijkse kerstdiner van Al Ikram. Dit jaar werd het echter voor het eerst gehouden in de magistrale concertzaal van de Roma in Borgerhout.

Het avondmaal bestond uit tomatensoep met Turks brood, een koude schotel, een vleesgerecht en een dame blanche als dessert. Een groot team serveerders bracht alles snel aan tafel, al was het soms opletten om niet te struikelen over de tientallen spelende kinderen.

Aan het einde van de avond waren er nog cadeaupakketjes voor de kinderen, met knuffelberen, chocolade, juwelensetjes en bouwdozen. Het dessert, een lekkere coupe dame blanche, werd rondgedeeld door Familie-actrice en showbizzfiguur Jacky Lafon.

 

Ook zanger en komiek Luc Caals kwam de avond opvrolijken. Met zijn groep De Grungblavers bracht hij twee nummertjes. “Het is fijn dat we dit kunnen doen voor de mensen”, laat hij weten. “Er hangt een mooie sfeer van solidariteit. Iedereen is er voor iedereen, en dat is hartverwarmend”, zegt organisator Nordin Cherkaoui.

Bron: Gazet van Antwerpen

HLN: Minderbedeelden genieten van kerstfeest

De Roma en vrijwilligersorganisatie Al Ikram - 'vrijgevigheid' in het Arabisch - hebben op kerstavond een kerstfeest voor minderbedeelden en daklozen uit Antwerpen georganiseerd. Meer dan zeshonderd gasten waren uitgenodigd. "Ruim twintig procent van de Antwerpenaren leeft onder de armoedegrens. In Borgerhout en Antwerpen-Noord zou dat zelfs meer dan vijftig procent zijn", weet Asma Ould Aissa van Al Ikram te vertellen.

Op 24 december steken De Roma en Al Ikram daarom al een paar jaar samen de handen uit de mouwen om minderbedeelden en daklozen te verwennen met een lekkere kerstmaaltijd, geschenkjes en een liveact van de Antwerpse groep De Grungblavers. Daarnaast brachten ook enkele politici, zoals Borgerhouts districtsburgemeester Marij Preneel, een bezoekje aan de warme avond in de grote feestzaal.

Vrijwilligersorganisatie Al Ikram trekt dagelijks ten strijde tegen armoede. Al Ikram werd in 2007 opgericht door Nordin Cherkaoui en won al verscheidene prijzen voor haar inzet in de strijd tegen armoede. Naast het uitdelen van voedselpakketten, doet de organisatie ook aan kledingbedeling en kunnen mensen in armoede er terecht voor sociale bijstand. (SCA)

Bron: Het Laatste Nieuws

Copyright Al-Ikram 2008 - 2015